A barna cukor már évek óta jelen van a magyar piacon, hiszen nem csak a színe miatt kedvelt, hanem azért is, mert más alapanyagokból készül mint a hagyományos fehér cukor. Míg a cukorrépa kishazánkban az egyik legnagyobb cukor alapanyag, addig más országokban inkább a nád. Éppen ez az oka annak, hogy a nádcukor már nálunk is kapható. Tulajdonképpen a cukorkészítési eljárásban csak némi különbség van, a fehér és a barna cukor között,ugyanis a barna cukorhoz némi nádmelaszt is adnak a szakemberek. Lényegében tehát a barna cukor, az egy olyan fehér cukor, amely némi szennyeződéstől lesz más színű. Ennek tudatában azonban felmerülhet bennünk a kérdés, hogy a barna cukor akkor ugyanolyan káros, mint a fehér? A válasz: igen. Ugyanis attól még, hogy kevesebb szacharózt tartalmaz, semmiképp sem egészségesebb fehértársánál. Csupán drágább. Ez pedig a ráterhelt magas szállítási költségek miatt van. Tehát teljesen mindegy, hogy melyik fajta cukrot választjuk,a barna cukrot maximum különlegesebb íze miatt érdemes választani, ára miatt biztos, hogy nem.
Népszerű bejegyzések
Az apartmanausztria.hu lapon keressen szállást!Az apartmanausztria.hu lapon keressen szállást!
Az osztrák Alpokban a főszezon inkább télen van. Mivel az év minden évszakában csodálatos (nem csak a téli sportok léteznek) a hegyvonulat, a szállásadók mindent megtesznek, hogy vonzóvá tegyék nyaraláshoz
A fali térképek az iskolákban mindig megtalálhatóakA fali térképek az iskolákban mindig megtalálhatóak
Akár egy óvodában, akár egy iskolában szeretnénk a gyerekeknek megtanítani, hogy pontosan milyen környezet veszi őket körül, érdemes néhány szemléltető eszközt is beszereznünk. Éppen ezért ha egy térképbolt termékeit nézzük
A természetben megtalálható gyógyírek sokkal értékesebbek, mint gondolnánkA természetben megtalálható gyógyírek sokkal értékesebbek, mint gondolnánk
Ha valóban fontos számunkra az egészség, mindig legyünk tisztában azzal, hogy melyek azok a lehetőségek, amelyeket kihasználhatunk. Természetesen nem utolsó szempont az sem, hogy mennyire tudunk időt és energiát szánni