A barna cukorral kapcsolatos tévhitek

A barna cukor már évek óta jelen van a magyar piacon, hiszen nem csak a színe miatt kedvelt, hanem azért is, mert más alapanyagokból készül mint a hagyományos fehér cukor. Míg a cukorrépa kishazánkban az egyik legnagyobb cukor alapanyag, addig más országokban inkább a nád. Éppen ez az oka annak, hogy a nádcukor már nálunk is kapható. Tulajdonképpen a cukorkészítési eljárásban csak némi különbség van, a fehér és a barna cukor között,ugyanis a barna cukorhoz némi nádmelaszt is adnak a szakemberek. Lényegében tehát a barna cukor, az egy olyan fehér cukor, amely némi szennyeződéstől lesz más színű. Ennek tudatában azonban felmerülhet bennünk a kérdés, hogy a barna cukor akkor ugyanolyan káros, mint a fehér? A válasz: igen. Ugyanis attól még, hogy kevesebb szacharózt tartalmaz, semmiképp sem egészségesebb fehértársánál. Csupán drágább. Ez pedig a ráterhelt magas szállítási költségek miatt van. Tehát teljesen mindegy, hogy melyik fajta cukrot választjuk,a barna cukrot maximum különlegesebb íze miatt érdemes választani, ára miatt biztos, hogy nem.