A stevia előnyei

A modern táplálkozás egyik legkedveltebb édesítő szere a stevia. Nem csak azért, mert nagyon egészséges, teljes mértékben természetes alapanyagokból készült édesítőszer, hanem azért is, mert sokkal édesebb, mint a hétköznapok során használt hagyományos cukor. Akár kétszázötvenszer édesebb is lehet, így sokkal kevesebb kell belőle. Ha csak a növény levelét nézzük, már az harmincszor édesebb, mint a hagyományos cukor, a kivonat pedig ennek az értéknek a sokszorosa. Természetesen a stevia is több fajta formában és kiszerelésben található meg a boltok polcain, így akár tabletta, akár pedig por formájában könnyedén felhasználhatjuk. A kivonási technikáknak köszönhetően vannak lágyabb ízű stevia porok is, amelyeket a gyártók inkább azoknak ajánlják, akik még nincsenek hozzá szokva a készítmény ízéhez. Ezen készítmény ugyanúgy felhasználható a kávé, tea, vagy éppen a lekvár édesítéséhez, de a sütemények esetében is nagyon jó hozzávalónak bizonyult, így egyre elterjedtebb kishazánkban is azok között, akik egészséges életmódot folytatnak.

Népszerű bejegyzések