Megbízható fizikai biztonsági eszközök otthona védelméért

fix rácsok

Akár lakásban, akár családi házban él az ember, igyekszik biztonságossá tenni és megvédeni otthonát az illetéktelen behatolóktól.

Érdemes felmérni, hogy az adott lakóépületre milyen védelmi eszközök használhatók, a ház sajátosságai szerint megtervezni és kiépíteni valamilyen biztonsági rendszert.

Az Országos Rendőr-főkapitányság és az Országos Kriminológiai Intézet felmérése szerint a betörők 70%-ban a családi házakat szemelik ki, 30%-ban pedig a társasházi lakásokat, panel- vagy sorházi lakásokat. Ez persze nem jelenti azt, hogy lakások esetén kevésbé fontos lenne a megfelelő védekezés.

A családi házak „népszerűsége” különállóságuknak köszönhető. Sok esetben könnyen megközelíthetők, olykor még kerítés sem védi őket. A célpont kiválasztását befolyásolja az is, hogy milyen a közvilágítás a környéken, jól rálátnak-e a házra szomszédok, vannak-e elrejtőzésre alkalmas bokrok az udvarban. Sokat számít egy mozgásérzékelős kinti lámpa felszerelése a bejárati ajtóhoz, hátsó ajtóhoz.

A tolvajok főként a nyitva hagyott nyílászárókra utaznak, ezért leginkább a nyári időszakban gyakoriak a betöréses lopások. Az éjszakai szellőztetés, a munkaidő vagy épp többnapos nyaralás idejére bukóra nyitva hagyott ablakok tökéletes célpontjai a rosszakaróknak. A nyílászárók tehát otthonaink legveszélyeztetettebb pontjai – családi házaknál inkább az ablakok, míg lakások esetében a bejárati ajtó.
Amellett, hogy több pontos zárakat szerelünk fel az ajtókra, az ablakokat pedig törésálló biztonsági fóliával látjuk el, érdemes további fizikai védelemben is gondolkodni. Ablakok külső védelmét megerősíthetjük fix rácsok alkalmazásával. A Pető Védelemnél a fix rácsokat zártszelvény keretbe hegesztjük, alapozzuk, majd kívánt színre festjük – igény szerint horganyoztatjuk.

Bejárati ajtókra, terasz ajtókra ollós rácsok felszerelése nyújthat extra biztonságot.

Előnye, hogy kézzel könnyen nyitható és zárható, nyitott állapotban kevés helyet foglal, nem zavarja a kilátást. Szerelhető falra, ajtó oldalfalára. Egy vagy két irányba is összetolható, kifordítható a megrendelő igénye szerint. Az ollós rácsok kiválóan alkalmasak lépcsőházak, épületrészek lezárására akár műemlék jellegű épületeknél is.

Mind a fix rácsok, mind az ollós rácsok esztétikusan kivitelezettek, személyre szabhatók, így a ház stílusához igazíthatók. Későbbi karbantartásuk is egyszerűen megoldható.
Ha a családja épségéről és értékei védelméről van szó, az ember szinte bármit hajlandó megtenni. Éppen ezért érdemes az otthont védő elektronikus és/vagy fizikai biztonsági eszközök beszerzését fontolóra venni. Ha biztonsági rácsokban gondolkodik, a Pető Védelem Kft. készséggel áll rendelkezésére.

Népszerű bejegyzések