Mindent a kollagénről

Kollagén

Kollagén

Az emberi és állati szervezetet számos kiváló összetevő alkot. Az egyik, ami ezek közé tartozik az a kollagén. A kollagén számos tevékenységet lát el a szervezetekben. A bőr, izom és kötőszövet szerkezeti állapotáért felelős tevékenységet lát el.
A kollagén egy fehérje. Ez a fehérje a felelős a csontok és ízületek egészségéért, valamint a bőr feszességét ennek köszönhetjük. A szervezetben ez a fehérje természetes módon jön létre. A gond csak az, hogy bizonyos kor fölött ennek a termelődése folyamatosan csökken. A bőr nem nyeri vissza előző alakját, elveszíti rugalmasságát. Ahogy ez a folyamat beindul, a ráncok elkezdenek szépen lassan kialakulni.
Az első kérdés, ami ilyenkor felmerül, hogyan lehet támogatni abban a szervezetet, hogy a kollagén termelés ne álljon le vagy pótolva legyen az emberi szervezet számára szükséges mennyiség? Felfedezték, hogy bizonyos ételek – csontleves – tartalmaznak természetes módon kollagént. Azoknak, akik egyszerűbb módját szeretnék választani a fehérje pótlásnak, azoknak találták ki a kollagén tartalmú étrend kiegészítőket.

Hogyan működnek a mesterséges étrend-kiegészítők?

Sajnos napjainkban, még mindig több azoknak az embereknek a száma, akik nincsenek tisztában, hogy miért is ennyire fontos a kollagént pótolni az emberi szervezetbe egy bizonyos kor fölött. Ezekkel a készítményekkel könnyen és egyszerűen lehet pótolni a fehérjét a szervezetben. A kollagént tartalmazó készítmények hidrolízisen mennek keresztül. A kapszulákba kerülő kollagént, peptidekre bontja. Ezáltal könnyebben tud felszívódni a szervezetben és hasznosulni.
A kollagén számos egyéb formában is beszerezhető. Folyékony, kapszula és por formában. Boltokban és online is beszerezhető. Ezeknek a készítményeknek az összes formája, kiválóan alkalmas a kollagén pótlására. Itt az dönt leginkább, hogy a felhasználó igényeinek melyik felel meg leginkább. Érdemes részletesebben áttekinteni, hogy milyen előnyei is vannak a termékeknek.

 

Simább és feszesebb bőr

A nők körében joggal mondhatjuk azt, hogy az elsődleges szempont, hogy a bőrük szebb és egészségesebb legyen. Csökkentik a bőr öregedésének a hatásait, de legalábbis ezt a folyamatot lelassítják. Nedvességgel töltik fel a bőrt.

Csontritkulás megakadályozása

A csontszerkezet alkotó eleme a kollagén. Az erőssége ennek a fehérjének a jelenlététől függ. A támasztó szerepe sem elhanyagolható. Az öregedéssel egy időben csökken a kollagén termelés is, ezáltal a csontritkulás könnyen kialakulhat. A kollagén pótlásával azonban ez a folyamat teljesen vagy részlegesen visszafordítható.

Támogatja a szív egészségét

Az egészséges szív és érrendszer alapvető támogatója a kollagén. Az artériák merevségének csökkenése nagyban befolyásolja a szív egészséges működését. Érdemes tehát azoknak is szedni, akiknél szív – és érrendszeri gondok jelentkeztek.

Egyik legjobb termék erre a Gyógyvarázs Kollagén Peptid

Vegák és vegetáriánusok szedhetik a kollagén termékeket?

Alapvetően ezek a termékek állati eredetű összetevőket felhasználva készülnek. A gyártók eddig nem fordítottak különösebb figyelmet azokra a lehetséges ügyfelekre, akik nem fogyasztanak állati eredetű készítményeket.

Vitaminok szempontjából nagy szerepet játszik a C-vitamin a pro-kollagén előállításában. Éppen azért nagyon fontos, hogy megfelelő vitamint vigyünk be a szervezetünkbe.

A tápanyagszint a mindennapokban a tápanyagszint nagyon könnyen lecsökken, ha folyamatosan stresszes életvitelt folytatunk. A talaj sem tartalmazza már elegendő mennyiségben a szükséges tápanyagok. Éppen ezért, a lehető legtöbb módon kell pótolni a szervezetbe jutó fehérje mennyiséget.